فهرست مطالب

مجله تحقیقات علوم رفتاری
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 29، فروردین و اردیبهشت 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله های پژوهشی
  • وحید نجاتی، اسماعیل شیری صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    بررسی و شناخت مکانیزم های عصب شناختی درگیر در مصرف سیگار می تواند در درمان آن موثر باشد. هدف این مطالعه، بررسی مقایسه ای تصمیم گیری مخاطره آمیز و کنترل مهار در افراد سیگاری و سالم بود.
    مواد و روش ها
    40 فرد سیگاری و 40 فرد غیر سیگاری از شهر تهران در سال 90-1389به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب و مورد مقایسه قرار گرفتند. این پژوهش پس رویدادی از نوع علی- مقایسه ای بود و از آزمون های عصب شناختی برو/ نرو (حرکت/ مهار حرکت) جهت سنجش کنترل مهاری و خطرپذیری بادکنکی برای سنجش تصمیم گیری مخاطره آمیز مورد استفاده قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها آزمون t استودنت به کار برده شد.
    یافته ها
    گروه سیگاری در آزمون برو/ نرو در مرحله حرکت تفاوتی بین دو گروه دیده نشد (05/0 < P)، اما در مرحله بازداری (توقف حرکت) گروه سیگاری عملکرد ضعیف تری داشتند (01/0 < P). همچنین نتایج نشان داد که افراد سیگاری در مقیاس خطرپذیری بادکنکی در مقایسه با گروه غیر سیگاری خطرپذیری بیشتری در تصمیم گیری نشان می دهند (01/0 < P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نقص در تصمیم گیری مخاطره آمیز و نقص در بازداری در افراد سیگاری، این ویژگی ها می تواند به عنوان عوامل مستعد آسیب زا در نظر گرفته شود و در پیش گیری و درمان افراد سیگاری مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کنترل مهاری، تصمیم گیری مخاطره آمیز، مصرف سیگار
  • هاجر براتیان، مجید برکتین، حسین مولوی، نوشین موسوی مدنی صفحات 10-17
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف پیگیری سیر شدت علایم و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی I انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت طولی و آینده نگر بر روی 20 بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی I بستری شده در بیمارستان نور اصفهان انجام شد. ارزیابی ها در آغاز بستری، ترخیص، 3 و 6 ماه بعد انجام شد. شدت علایم خلقی و کیفیت زندگی بیماران به ترتیب به کمک مقیاس درجه بندی Young (YMRS) یا Young mania rating scale) و پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی سنجیده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس تکراری نشان داد که میانگین شدت علایم خلقی در هنگام بستری شدن بیماران، به طور معنی داری بیشتر از میانگین شدت علایم در هنگام ترخیص از بیمارستان، 3 و 6 ماه پس از ترخیص می باشد (001/0 > P)، اما بین نمرات کیفیت زندگی در مقاطع ترخیص از بیمارستان، 3 و 6 ماه پس از ترخیص به صورت کلی در بیماران تفاوت معنی داری وجود ندارد (17/0 = P).
    نتیجه گیری
    می توان اذعان داشت که بستری شدن بیماران در کاهش شدت علایم و افزایش کیفیت زندگی آن ها در موقع ترخیص موثر بوده است و در مقاطع بعدی به همان حال باقی مانده است.
    کلیدواژگان: پیگیری، سیر، اختلال دوقطبی نوع یک، شدت علایم، کیفیت زندگی
  • کمال مقتدایی، مهرداد صالحی، یوخابه محمدیان، اسماعیل هونجانی صفحات 18-29
    زمینه و هدف
    فراشناخت یکی از فرایندهای عالی شناختی است که با سایر قابلیت های شناختی رابطه مثبت دارد و از طرف دیگر به عنوان یک عامل زمینه ساز در بیشتر آسیب های روان شناختی مدنظر قرار می گیرد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه فراشناخت با اضطراب و افسردگی در مادران کودکان مبتلا به اختلال فزون کنشی/ نارسایی توجه و مقایسه آن ها با مادران کودکان عادی بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر، مقطعی از نوع تحلیلی- توصیفی و جامعه آماری پژوهش شامل مادران ساکن شهر اصفهان در سال 1390 بودند. 50 مادر دارای کودک ADHD (Attention deficit and hyperactivity disorder) و 50 مادر دارای کودک بهنجار سنین 7 تا 12 سال، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به وسیله پرسش نامه باورهای فراشناختی Wells and Cartwright-Hatton، پرسش نامه اضطراب Spielberger و پرسش نامه افسردگی Beck-II ارزیابی شدند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که تفاوت معنی داری بین دو گروه مادران در میزان اضطراب و افسردگی با کنترل سن وجود داشت و میزان افسردگی مادران دارای کودکان مبتلا به اختلال فزون کنشی/ نارسایی توجه بسیار بالاتر از مادران کودکان عادی بود. در میزان فراشناخت، میانگین های دو گروه مادران نزدیک به هم بود. متغیر اضطراب ضرایب معنی داری با افسردگی و فراشناخت (01/0 = P) داشت.
    نتیجه گیری
    سلامت روان شناختی ماداران دارای کودکان ADHD به مراتب ضعیف تر از مادران دارای فرزند سالم بود و لزوم تمرکز به حل مسایل مجموعه افراد خانواده -که برخاسته از نگرش سیستمی است- در حل اصولی تر مشکلات این قبیل خانواده ها کارساز خواهد بود.
    کلیدواژگان: فراشناخت، اضطراب، افسردگی، کودکان دارای فزون کنشی، نارسایی توجه، کودکان عادی
  • کبری نصرتی، زهره خسروی صفحات 30-38
    زمینه و هدف
    این پژوهش به منظور بررسی سوگیری حافظه آشکار و ضمنی در دانشجویان افسرده، مضطرب، اختلال ترکیبی و سالم انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع علی- مقایسه ای بود. برای دستیابی به هدف پژوهشی، 100 دانشجو از میان دانشجویان دانشگاه های الزهرا و تهران به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. روش اجرای پژوهش به صورت گروهی بوده است. بدین ترتیب که ابتدا آزمودنی ها به پرسش نامه اضطراب Beck (Anxiety inventory Beck)، پرسش نامه افسردگی Beck (Depression inventory Beck)، مصاحبه ساختار یافته MMPI-2 (Minnesota multiphasic personality inventory-2) ارایه و ازآنان خواسته شد تا لغات را رمزگردانی کنند و به یاد آورند. سپس داده Free recall پاسخ گفتند. بعد به آزمودنی ها تکلیف یادآوری آزاد گروه های مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به وسیله آزمون آماری، تحلیل واریانس چند متغیره، t و آزمون MANOVA (Multivariate analysis of variance) نمره گذاری شد.
    یافته ها
    گروه ها از لحاظ یادآوری کلمات (بار عاطفی مثبت، منفی و تهدید کننده) در حافظه ضمنی تحت شرایط آسان و دشوار با حافظه آشکار تفاوت معنی دار داشتند (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    در نهایت، بر اساس نتایج پژوهشی، سوگیری گروه های افسرده، مضطرب و ترکیبی در حافظه ضمنی بیشتر از حافظه آشکار بود، آن ها کلمات با بار عاطفی منفی و تهدید کننده را تحت شرایط دشوار کمتر به خاطر آوردند. نتایج تحقیق نشان داد که یادآوری گروه ترکیبی بیشتر شبیه گروه افسرده است تا افراد مضطرب.
    کلیدواژگان: سوگیری، حافظه آشکار و ضمنی، ادراک پیامد مخاطره آمیز، افسرده، مضطرب و اختلال ترکیبی
  • نسرین مسائلی، غلامرضا خیرآبادی*، حمید افشار، محمدرضا مرآثی، حامد دقاق زاده، حمیدرضا روح افزا صفحات 39-45
    زمینه و هدف

    ارتقای سطح کیفیت زندگی بیماران، هدف اصلی مداخلات درمانی در بیماری های مزمن است که یکی از راه های حصول این امر در برخی موارد، کاستن از شدت علایم بیماری است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط کیفیت زندگی و شدت علایم در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS یا Irritable bowel syndrome) انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه بر روی 225 نفر بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر مراجعه کننده به کلینیک سلامت گوارش مرکز تحقیقات روان تنی شهر اصفهان با روش نمونه گیری در دسترس و بهره گیری از ابزارهای IBS-QOL (Irritable bowel syndrome-quality of life-34) و IBS severity index (IBSSI) انجام شده است. اطلاعات توسط آمار توصیفی و ضریب همبستگی Pearson و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد آنالیز قرار گرفت.

    یافته ها

    از کل نمونه 225 نفری، 65 نفر (9/28 درصد) مرد و 160 نفر (1/71 درصد) زن بودند. میانگین سنی افراد 27/12 ± 61/38 و میانگین طول مدت ابتلا به بیماری 3/4 ± 14/5 سال بود. میانگین نمره کیفیت زندگی افراد مبتلا 74/20 ± 37/43 و میانگین نمره شدت علایم IBS 4/95 ± 9/238 به دست آمد. بین کیفیت زندگی افراد مبتلا به IBS با شدت علایم IBS رابطه همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (001/0 > P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این بررسی، بین کیفیت زندگی و شدت علایم سندرم روده تحریک پذیر ارتباط وجود دارد و با کاهش شدت علایم بیماری کیفیت زندگی بیمار افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، شدت علایم، سندرم روده تحریک پذیر
  • افروز افشاری، مهناز مهرابی زاده هنرمند صفحات 46-53
    زمینه و هدف
    الکسی تایمیا سازه ای روان شناختی است که در طیف وسیعی از بیماری های روان پزشکی و طبی شیوع بالایی دارد. امروزه پژوهش های بسیاری به دلیل اهمیت این سازه در سلامت روانی و جسمی افراد، به بررسی ابعاد مختلف الکسی تایمیا از جمله شیوع و شدت آن در جمعیت های بالینی و غیر بالینی پرداخته اند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان شیوع الکسی تایمیا و مقایسه الکسی تایمیا و مولفه های آن در دانشجویان پسر و دختر دانشگاه شهید چمران اهواز بود.
    مواد و روش ها
    نمونه مورد بررسی شامل 841 نفر دانشجوی پسر و دختر مقطع کارشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز بود که به روش تصادفی چند مرحله ای از جامعه 8000 نفری دانشجویان این دانشگاه در سال 1387 برگزیده شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه 20 ماده ای الکسی تایمیای تورنتو استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی، 2χ و تحلیل t مستقل و تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده گردید.
    یافته ها
    میزان شیوع الکسی تایمیا در کل نمونه برابر با 5/19 درصد، در نمونه دختران برابر با 8/18 درصد و در نمونه پسران 2/20 درصد بود. بین دانشجویان دختر و پسر از لحاظ شیوع این سازه تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتایج مقایسه دو جنس در میانگین الکسی تایمیا و سه مولفه آن نشان داد که شدت نمره کل الکسی تایمیا و خرده مقیاس تفکر برون مدار در پسران بالاتر از دختران بود.
    نتیجه گیری
    از نظر شیوع و شدت دشواری در شناسایی و دشواری در توصیف احساسات بین دانشجویان دختر و پسر تفاوتی وجود نداشت، اما با توجه به این که شیوع الکسی تایمیا در بین دانشجویان در مقایسه با سایر مطالعات خارجی بالاتر بود، این مساله ضرورت ارایه آموزش های هیجانی در دانشگاه ها را مطرح می سازد.
    کلیدواژگان: الکسی تایمیا، جنسیت، شیوع، شدت، دانشجویان
  • اکبر رضایی صفحات 54-67
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی ساختار عاملی و پایایی نسخه فارسی مقیاس های مختلف پرسشنامه هوش های چندگانه بود.
    مواد و روش ها
    ابتدا این پرسشنامه به زبان فارسی ترجمه شد. پس از برگردان دوباره به زبان انگلیسی و مطابقت با نسخه اصلی، شکاف های موجود در ترجمه شناسایی و اصلاح شدند. در نهایت پس از اجرای مقدماتی و رفع اشکالات، پرسشنامه نهایی بر دانشجویان گروه نمونه شامل413 نفر (283 زن و 130 مرد) از دانشجویان علوم انسانی دانشگاه پیام نور مرکز تبریز اجرا شد. در این پژوهش برای بررسی روایی ساختاری، تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از روش مولفه های اصلی و چرخش واریماکس بر روی سوال های هر کدام از خرده مقیاس ها اجرا شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی نشان داد که هر کدام از خرده مقیاس ها دارای ابعاد مختلفی هستند. برای این عوامل بر اساس محتوای سوال ها نامی اختصاص یافت. در این پژوهش همچنین همبستگی سوال ها با نمره کل خرده عامل ها و قدرت تمیز سوال ها محاسبه شد. همچنین پایایی پرسشنامه از طریق روش های همسانی درونی (آلفای کرانباخ) و بازآزمایی به دست آمد. ضریب آلفای کرانباخ برای خرده مقیاس ها در دامنه ای بین 74/0 و 96/0 و ضریب همبستگی بعد از چهار هفته بازآزمایی برای این خرده مقیاس ها در دامنه ای بین 68/0 تا 89/0 قرار داشت. ضریب آلفای کرانباخ و نتایج پایایی بازآزمایی نشان داد که پایایی هر یک از خرده مقیاس ها در سطح قابل قبول می باشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده می توان گفت که پرسشنامه هوش های چندگانه از ویژگی های روانسنجی مناسبی برای تعیین نیمرخ های هوشی افراد برخوردار است.
    کلیدواژگان: هوش های چندگانه، ساختار عاملی، پایایی، پرسشنامه، دانشجویان
  • مقاله مروری
  • ابوالفضل محمدی، فاطمه زرگر، عبدالله امیدی، رضا باقریان سرارودی صفحات 68-80
    طی دهه های اخیر مطالعات گسترده ای در مورد آسیب شناسی و درمان اختلال اضطراب اجتماعی انجام شده است. بر اساس این پژوهش ها، مدل های سبب شناسی متعددی برای این اختلال ارایه شده است. مفاهیمی که در این رابطه مطالعه شده اند عبارتند: از عوامل ژنتیکی و سرشتی، عوامل محیطی و تجربه های یادگیری، نقص در مهارت های اجتماعی، عوامل شناختی، تاثیرات فرهنگی و تکاملی. مدل های سبب شناسی با رویکردهای مختلف مفاهیم فوق را در شکل گیری و تداوم اختلال اضطراب اجتماعی به کار برده اند. در این مقاله مدل های سبب شناسی که تاکنون در خصوص اختلال اضطراب اجتماعی مطرح شده اند معرفی می شود. ارزیابی این مدل ها و کاربردهای بالینی آن ها در پایان ارایه شده است.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب اجتماعی، آسیب شناسی، مدل های سبب شناسی
|
  • Vahid Nejati, Esmael Shiri Pages 1-9
    Aim and Blackguard: Evaluation and determination of involved neurocognitive mechanism in smoking can be helpful in treatment of this dependence. Methods and Materials: Forty smokers with 40 non smokers participated in study with non probability sampling. In this retrospective study، Go/Nogo and Balloon Analogue Risk Taking Task are used for evaluation of inhibitory control and risky decision making respectively. T-Test was used for analysis.
    Finding
    Findings show that smokers and nonsmoker were similar in go stage of go/nogo task. In nogo stage smokers significantly have lower grad from nonsmokers. Smokers have higher risky decision in BART task.
    Conclusions
    High risk taking and low inhibitory control could be considered as predisposing and influencing factors for smoking.
    Keywords: Inhibitory Control, Risky Decision Making, Smoking
  • Hajar Baratian, Majid Barekatain, Hossein Molavi, Nushin Mousavi Pages 10-17
    Aim and
    Background
    The present study aimed to investigate the symptom severity and quality of life in patients suffering from bipolar disorder. Methods and Materials: This longitudinal and prospective study was done on 20 patients with bipolar type I disorder who were hospitalized in Noor Hospital of Isfahan، Iran. Patients were evaluated before hospitalization، at the time of discharge، 3 and 6 months after discharge. Patient’s mood symptoms severity and quality of life were evaluated by Young Mania Rating Scale (YMRS) and World Health Organization’s Quality of Life Questionnaire.
    Findings
    Repeated measure analysis of variance showed that the mean of mood symptoms severity at the time of hospitalization was significantly higher than its mean at the time of discharge، as well as 3 and 6 months after it. However، there was no significant difference between the scores of quality of life at discharge، and 3 and 6 months after discharge.
    Conclusions
    It can be acknowledged that patient’s hospitalization was effective in decreasing the symptom severity and increasing quality of life at the time of discharge and it remained the same through the next stages.
    Keywords: Follow_up_Bipolar I disorder_Symptom severity_Quality of life
  • Kamal Moghtadaei, Mehrdad Salehi, Ukhabeh Mohammadian, Esmael Honjani Pages 18-29
    Aim and
    Background
    Meta-cognition is one of the high cognitive processes of brain which has positive relationship with other cognitive capacities and can be considered as a predisposing factor in most of psychopathologies. the aim of present study was to examine the relationship between meta-cognition with anxiety and depression in mothers of children with attention deficit and hyperactivity disorder (ADHD) compared with mothers of normal children.
    Materials And Method
    this is a descriptive-analytic cross sectional study. The populations of this study were the mothers of 7-12 years old children who lived in Isfahan in 2011. 50 mothers of children with ADHD and 50 mothers of normal children were chosen through purposive sampling and were assessed by means of Wells and Cartwright meta-cognitive beliefs Questionnaire، Spielberger Anxiety Questionnaire، and Beck depression inventory- II.
    Findings
    data analysis showed that there is a significant difference in anxiety and depression between two groups of mothers with ADHD children and mothers of normal children when the age is controlled and the first group had more depression symptoms. The mean of meta- cognition scores in these two groups was not significantly different. Anxiety was correlated with depression and meta- cognition in both groups (p= 0. 01).
    Conclusion
    Psychological health of mothers of children with ADHD is less than mothers of normal children، and taking a systemic approach in solving problems of such families can be useful.
    Keywords: Meta, cognition, Anxiety, Depression, Children with attention deficit, hyperactivity disorder, Normal children
  • Kobra Nosrati, Zohreh Khosravi Pages 30-38
    Aim and
    Background
    The aim of this study was to investigate explicit and implicit memory biases in students of Alzahra University and Tehran University، Iran with depression، anxiety، mixed disorder and normal students. Methods and Materials: This research design was based on causal comparative design. 100 students of Alzahra University and Tehran University were chosen by cluster random sampling method. They were given Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI-2) test، Beck Depression Inventory، and Beck Anxiety Inventory. Subjects were asked to decode the words and recall them. Then they answered the free recall tasks which assessed memory biases. Data were analyzed by SPSS software and multivariate analysis of variance (MANOVA) and student’s t-test.
    Findings
    Based on recalling the words (positive، negative and threatening emotions) there was a significant difference between implicit memory under difficult and easy situations and explicit memory in groups (P < 0. 001).
    Conclusions
    The bias in depressed، anxious، and mixed depression anxiety groups were more in their implicit memory than explicit memory. They recalled the emotionally negative and threating words under difficult situations less. Results showed that the mixed depression anxiety group recalled words similar to depressed group than anxious group.
    Keywords: Bias, Explicit, implicit memory, Perception of risk consequences, Depression, Anxiety, mixed depression, anxiety
  • Nasrin Masaeli, Gholamreza Kheirabadi, Hamid Afshar, Mohammadreza Maracy, Hamed Daghaghzadeh, Hamidreza Rohafza Pages 39-45

    Aim and

    Background

    Improving the quality of life is the main goal of managements for all diseases. The present study aimed to determine the relationship between quality of life and symptom severity in patients with irritable bowel syndrome (IBS). Methods and Materials: Based on physician diagnosis using Rome III criteria، 225 patients with irritable bowel syndrome who were visited in a psychosomatic clinic in Isfahan، Iran were recruited. All the selected cases completed the irritable bowel syndrome-quality of life (IBS-QOL) and irritable bowel syndrome severity index (IBS-SI) questionnaires. The data were analyzed using descriptive statistics and Pearson’s correlation coefficient.

    Findings

    65 (28. 9%) patients were males and 160 (71. 1%) were females with mean age of 38. 6 ± 12. 3 years and mean disease duration of 5. 1 ± 4. 3 years. Mean score of IBS-QOL and IBS-SI was 43. 4 ± 20. 7 and 238. 9 ± 95. 4، respectively. IBS-QOL score and IBS-SI score had a statistically significant positive correlation.

    Conclusions

    The quality of life was inversely related to severity of symptoms in patients with IBS.

    Keywords: Quality of life, Symptoms, Irritable bowel syndrome
  • Afrooz Afshari, Mahnaz Mehrabizaheh Honarmand Pages 46-53
    Aim and
    Background
    Alexithymia is a psychological construct that is prevalent in a wide range of psychiatric and medical disorders. Because of its importance in mental and physical health، many surveys today assess the different aspects of alexithymia in clinical and nonclinical populations. The aim of the present study was to investigate the prevalence of alexithymia and compare male and female students of Shahid Chamran University in alexithymia and its subscales. Methods and Materials: The study sample consisted of 841 undergraduate students of Shahid Chamran University. This sample was selected by multistage random sampling method from the 8000 undergraduates in the year 2008. The data collection tool was the 20-item version of Toronto Alexithymia Scale (TAS-20). To analyze data descriptive statistics، chi-square test، Student’s independent t-test، and multivariate analysis of variance were used.
    Findings
    The results showed that the rate of alexithymia was 19. 5% in the whole sample، 18. 8% in females، and 20. 2% in males. There was no significant difference in prevalence of alexithymia between male and female. Comparison of the two genders in the total score and three subscales showed that there were significant differences in total score and the external oriented thinking subscale in which the averages were higher in male students (P < 0. 01).
    Conclusions
    There was no difference in prevalence and intensity of difficulty in identifying and describing feelings between males and females. However، the high prevalence of alexithymia in Iranian undergraduate students is an indicator of the necessity for emotional education in schools and universities.
    Keywords: Alexithymia, Gender, Prevalence, Intensity, Undergraduate students
  • Akbar Rezaei Pages 54-67
    Aim and
    Background
    The purpose of the present study was to investigate the factorial structure and reliability of Persian version of the Multiple Intelligences Inventory. Methods and Materials: First، this Inventory translated to Farsi. Then، it was retranslated to English and compared with the original version to find and correct the gaps between the translated version and the original version. Finally، after the pilot study and resolving the mistakes، the final Inventory was carried out for sample group consisting of 413 students studying in Humanities Sciences in Tabriz Payame Noor University (283 female، 130 male). In this study، Exploratory Factor Analysis was conducted on the items of scales، using a Principal Component Analysis، with Varimax Rotation.
    Results
    Resulte of factor analysis showed diffrent dimention for each subscales. For these factors assigned a name according to the content of the items. In this research item- total correlations and item discrimination power calculated. The reliability of the Inventory was obtained by internal consistency (cronbach alpha) and test- retest methods. Cronbach''s Alpha coefficient for subscales was in the range between 0. 74 untile 0. 96; and correlation coefficient after four weeks retest was in the range between 0. 68 untill 0. 89، respectively. Cronbach''s Alpha and test- retest coefficient showed that reliability of subscales is acceptable.
    Conclusions
    According to the Results of this study can be councluded that Multiple Intelligences Inventory has appropriate psychometric properties for detemine individual intelligence profiles.
    Keywords: Multiple Intelligences, factorial structure, reliability, Inventory, student
  • Abolfazl Mohammadi, Fatemeh Zargar, Abdollah Omidi, Reza Bagherian- Sararoudi Pages 68-80
    Recently، tremendous studies have been made on psychopathology and treatment of Social Anxiety Disorder. According these studies، several models of etiology have been developed for SAD. Some Concepts that studied include temperamental and genetic factors، environmental factors and learning experiences، social skill deficits، cognitive factors، cultural issues and evolutionary factors. Etiological models based on different approaches were used above concepts for development and maintenance of Social Anxiety Disorder. The current article reviewed etiological models of social anxiety disorder that presented until now. Evaluation of these models and clinical implications of them are discussed.
    Keywords: Social Anxiety Disorder, Psychopathology, Etiological Models